perjantai 24. kesäkuuta 2016

Hyvää juhannusta!

Nyt on se viikonloppu, jollon perinteinen suomalaisuus kukoistaa. Yhtään kaljatölkkiä en oo vielä nähny, enkä yhtään umpikännistä nuorta enkä vanhaa, eikä niitä hirviästi huvittais nähäkkään, mutta luulen että niitä tuun kuitenki tänäviikonloppuna näkemään. Ja mää mietin vain sitä että miksi? Minkä ihmeen takia?


Minkä ihmeen takia keskikesän hieno luonto, hieno viikonloppu pilataan kaikenmaailman litkuilla, poliisien työllistämisellä ja Ilta-Sanomien kuolonuhriuutisilla. Mitä hienoa semmosesa viikonlopusa loppupeleisä on?


Ymmärrän mökkeilyn, ymmärrän ystävät, kaverit, sukulaiset, ymmärrän hyvän ruuan, saunan ja muut juhannusperinteet. Ymmärrän juhannusilta-ajelut, ymmärrän myöhään valvomisen, mutta sitä en voi ymmärtää että miksi tää kaikki tehään semmosesa olotilasa, ettei sitä muista enään seuraavanapäivänä? Mitä iloa siitä voi kenellekkään tulla jos sitä ei voi myöhemmin muistella?


Jokanen viettää toki keskikesän juhlan haluamallaan tavalla. Mää vietän sen valvoen, kavereitten kans, todennäkösesti myös yöllä valokuvaten ja nauttien siitä, että nyt on kesä! Keskikesä! Loma ja vapaus.


Mieti mitä teet, ja mieti ennenkö teet. Aurinkoisen ihanaa keskikesän juhlaa! :)

2 kommenttia: