tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivä


Oi Suomi, katso, Sinun päiväs koittaa,
yön uhka karkoitettu on jo pois,
ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa
kuin itse taivahan kansi sois.
Yön vallat aamun valkeus jo voittaa,
sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa.

Oi nouse, Suomi, nosta korkealle
pääs seppelöimä suurten muistojen,
oi nouse, Suomi, näytit maailmalle
sä että karkoitit orjuuden
ja ettet taipunut sä sorron alle,
on aamus alkanut, synnyinmaa
Tänään on päivä, jollon raahauvuin kirkkoon kymmeneksi. En ymmärrä miks en oo aikasempina vuosina ollu Itsenäisyyspäivänä kirkosa, mutta nyt päätin mennä, ja voin sanua että kannatti, aikasesta herätyksestä ja -20 asteen pakkasesta huolimatta! Itsenäisyyspäivä on juhlapäivä, päivä jollon me saajaan kiittää ja olla ylpeitä itsenäisestä Isänmaasta, mitä on puolustettu viimesiin hengenvetoihin asti. Miten voi kiittää tarpeeksi paljo näin suuresta uhrauksesta joka meille on annettu, ja minkä eteen on taisteltu? Ei sitä pieni lapsi voi edes ymmärtää..


Mää oon eläny koko elämäni onnellisesti ilman sotaa, ilman realistista pelkoa että koulupäivän aikana vihollisen pommi tippuis niskaan, enkä oo joutunu menettämään isääni rintamalle. Oon onnekas. Ja aivan älyttömän kiitollinen jokaiselle veteraanille, joka on omalla osuudellaan mahollistanu tämän mulle. Saan nytkin vapaasti täsä kirjottaa blogia ja juhlistaa 99 vuotiasta Suomea!


Tuntuu niin sunnuntailta, ja jotenki nurinkuriselta ku äiti alko leipomaan... takasa räiskyy tuli, sipisit ja dippi oottaa linnanjuhlia ja tietty itsenäisyyspäivänparaatia josta näkyy kooste viien jälkeen! Paljon armypoikia, tämätyttö tykkääää! Armypoikia, jotka on luvannu tilaisuuden tullen tehä saman, mitä veteraanit aikoinaan. Toivottavasti sitä tilaisuutta ei koskaan tule, mutta miettikää nyt miten hienon lupauksen kaikki armypojat (ja naiset) oikiasti tekee, minusta se on oikiasti hieno ja iso ele, ja ite haluaisin joskus tehä saman.


HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti