sunnuntai 21. elokuuta 2016

Viikko takana, monta eesä

Ensimmäinen kouluviikko, viikonloppu mukaanlaskettuna alkaa olla takana ja päällimmäisenä on hyvä fiilis, eikä vähiten siksi että tää kaikki on vapaaehtosta ;) koska ei vain oo mikään pakko!


Menny viikko ei oo alakuunkaan tuntunu kouluviikolta, kokoajan on tapahtunu niin paljo kaikkia muuta kivaa ettei oo ehtiny aatteleen koko koulua. Toistaseksi ei vielä kuitenkaan oo tullu mitään ylitsepääsemätöntä ärsytystä 'emmäätaho kouluun!'. Mutta en voi myöntää koulusa olevan ihan kivaa, koska imagoni kärsii, mutta..nii, ehkä ymmärsitte :D


Se että joka päivä ja joka viikko on erimittaset, eri oppiaineita täynnä, ja se että ope voi perjantaina päästää kaks tuntia aiemmin koulusta mitä lukkari näyttää vain koska perjantai, tekee koulunkäynnistä huomattavasti innostavampaa. Ainaki jos vertaa yläasteeseen josa jokanen päivä oli 8:35-14:35 ja koko lukkarin osas ulkoa ku mitään muutoksia siihen ei koskaan tullu.


Se että koulusa on huippuhyvät ruuat (jälkkäreitä unohtamatta!), ja välkät jollon saa halutesaan lähtä kauppaan ilman että tarvii keksiä tekosyytä ja yskiä tekoyskää hakiesa opelta lupalappua että pääsee hakemaan kurkkupastilleja kaupasta. Mää oon tehny tämän vain kerran yläasteella! Mutta tiiän niitä, joilla on krooninen tekoyskä koko vuojen.. mutta tilaisuus päästä kauppaan ilman lupalappua piti testata tietenki heti toisena koulupäivänä. Ja kolmantena. Ja neljäntenä. Ja viientenä..


Mutta se mun on pakko myöntää, että miks kukaan ei oo koskaan kertonu että opiskelu voi oikiasti olla ihan jees? Opet osaa oikiasti olla rentoja ja mukavia, läksyä ei tuu ja kesken oppitunnin saatetaan lähtä pihalle leikkimään peiliä. Mää todellaki ymmärrän niitä yläastelaisia jotka tuskailee tiukkapiposia ja ylitarkkoja opeja, pitkiä päiviä ja 'ei me vielä lähetä, meillä on vielä minutti tehokasta työskentelyaikaa jäljellä' -sanontoja.

Suuret tsempit ja myötätunnot niille, joilla koulu on vielä pakollista! Mulla se on vapaaehtostsa ja nautin siitä täysillä! (:

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea,että oot ihan positiivisella mielellä aloittanut uuden lehden elämässäsi.Onnea ja muutakin mukavaa opintaipaleelle.Muutama tarkentava kysymys tulis tässä.Millä kuljet kouluun ja kuinka pitkästä koulupolusta on kysymys?Voiko koululla asua tarvittaissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt alkuun ei oo tarvinu olla linkkuaikatauluihin sitoutuneena ku koulupäivät loppuu vähä millon sattuu nii oon päässy muilla kyyteillä kulkemaan. Ja joo, asuntolasa pystyy asumaan mutta nyt ainaki se on ymmärtääkseni melko täynnä, mutta ei tuo matka oo paha kotoakaan kulkea :) ja jos koulupolun pituuella meinasit koulun kestoa vuosina, nii 3 vuotta mutta en tiiä ku mulla on tuo lukio lisäksi että meneenkö siinä sitte kauemmin

      Poista