maanantai 9. tammikuuta 2017

Kävin kuulemma Amerikasa

Hämäävä otsikko, myönnän. Lause tuli tänäaamuna puoli seittemän jälkeen humoristisesti iskän suusta. "Säähän oot niinkö Amerikasta tullu ku aamu tuli melkein kymmenen tuntia aikasemmin ku eilen".Kyllä, luit oikein. Aamu tuli mulle tänään melkein kymmenen tuntia aikasemmin mitä eilen. Eilen heräsin nimittäin puoli neljä päivällä (: ja illalla menin nukkumaan yhentoista kieppeillä, heräsin kahelta ja olin viiteen asti hereillä. Onnea on omistaa hulluja ystäviä jotka on ennen kolmia maanantaina aamuyöllä hereillä. Lomalla asia oli toisinpäin ja sais sisteriltä hienoimman kohteliaisuuen ikinä: "se on hyvä ku ei oo mitään väliä mihin aikaan yöllä herää nii sää oot aina hereillä jos laittaa viestin". Oon äärettömän ylpiä tästä saamastani kunniasta!

Mää näen teijän pöyristyneet silmät sielä ruutujen toisella puolen, mutta eihän loma oo mikään loma jos pitää herätä aamulla ennen kukonlaulua. Mulle nimittäin se kukonlaulun aikaan herääminen on lomalla sitä, että piti tosisaan miettiä yks päivä oonko heränny niin että oon viieltä valmis menemään jo seuraavaan paikkaan.

On sitä tälläki joululomalla tultu mentyä parhaillaan puoli kuus nukkumaan, ja tulipa nähtyä seki päivä ku menin nukkumaan samaan aikaan ku iskä kömpi ylös ja lähti töihin, samaisena päivänä heräsin ku iskä tuli töistä.. rytmejä mahtuu yhteen taloon siis monia!


Mutta loma on ainutlaatusta aikaa ja siitä pitää nauttia. Mää nautin siitä niin, että saan olla aivan täysin yksin yöllä, hiljaa, kaikki nukkuu ja saan vain maata pötköttää sängyllä ja aatella syntyjä syviä eikä kukaan tuu keskeyttämään mun ajatuksiani. Kukaan ei käske tehä mitään, mistään ei kuulu ääniä ja saat maata vaikka Peppi Pitkätossuna jalat tyynyllä ja parantaa yksinään maailmaa yön pimeinä tunteina. Se jos joku on elämää parhaimmillaan! Ainut mikä mua häirii on aamupostinkantaja joka käy kääntyyn neljän jälkeen meijän postilaatikolla, joten kovin suuria häiriöitä yöllä ei oo.

Tänään oon nukkunu aikaeroväsymystäni päikkäreillä pois, mutta äiti herätti.. on se kumma ku ei lapsen anneta nukkua sillonko nukuttaa! Mutta eiköhän se rytmi tästä käänny, joten hyvää viikkoa kaikille.

2 kommenttia: